bog

 

 

Bog

Når porten smækker i

En forbrydelse, en anholdelse, en sigtelse, en retssag, en domfældelse og bang, en port smækker i!! Det læser vi eller hører om dagligt, og nogle af os tænker måske: ”Det var da godt, forbryderne er bag lås og slå” eller ”Godt det ikke er mig”.

 

Men for en temmelig stor gruppe, nemlig de indsattes børn er det starten på en lang periode med afsavn, utryghed, flovhed. Måske starter det hele allerførst med en periode, hvor barnet ingen kontakt har til den fængslede, fordi han eller hun er i isolation og ikke må have kontakt med andre.

Barnet eller børnene får måske for lidt eller slet ingenting at vide, får stukket en hvid løgn eller har fængselsbilleder fra barske amerikanske krimiserier på nethinden. Deres tanker og fantasier kan vokse sig voldsomme, hvis de ikke får hjælp til at tackle situationen.

 

For de voksne pårørende er det en svær opgave at navigere igennem fængslingsperioden og samtidig være der for børnene. Fra den ene dag til den anden er man eneforsørger. Der skal arbejdes, skaffes penge, betales regninger. Der skal pludselig afsættes tid til besøg i fængslet, med en til tider lang transporttid. Der skal læses lektier, puttes, hjælpes, trøstes…og måske er det i virkeligheden en umulig opgave, hvis livet i forvejen er eller har været svært.

 

På baggrund af en lang række interviews med børn af indsatte, de indsatte selv og deres familier, og seniorforsker Else Christensens rapport fra 99 om ”Forældre i fængsel” (Socialforskningsinstituttet 99:5) samt Det kriminalpræventive Råds rapport fra 2005 ”Fængsledes børn – en udsat gruppe” blev denne bog skrevet, møntet på de lidt større børn, som begynder at blive bevidste om deres livssituation og følelsesliv og skal lære at forholde sig til et anderledes liv for en tid.

 

"Når porten smækker i" er bygget op som en ABC, der forklarer hvad grundlovsforhør, prøveløsladelse, udgang og en række andre begreber betyder, ligesom den også indeholder afsnit om tanker og de følelser, så som skam, skyld, sorg, der kan opstå, når far eller mor er i fængsel. Den kan være inspiration til de familier, der synes det er svært at tage fat på emnet og kan være udgangspunkt for en god snak mellem børn og forældre eller andre voksne.

Jeg håber, at den vil blive vel modtaget af de børn, der er direkte berørt, af deres forældre både i fængsel og udenfor, samt at den kan være en øjenåbner for børn og voksne, som kommer i kontakt med børn af indsatte.

 

 

 

København, september 2007

Christine Tscherning,

Cand.ling.merc., psykoterapeut og underviser.

Baggrund

Idéen til denne bog fik jeg i 2004, fordi jeg kom i kontakt med en mor, som

havde været i fængsel. Hendes kæreste var også blevet anholdt af politiet, mens deres lille søn så på. Det var voldsomt for den lille dreng og jeg syntes med det samme, at det var meget synd for ham og tænkte, at der måske var en hel del andre børn i Danmark, der gik rundt og havde det dårligt, fordi deres far eller mor var i fængsel. Derfor blev denne bog til.

 

Forlaget Crealife blev oprettet i foråret 2007 med henblik på udgivelse af denne bog. Crealife er en sammentrækning af ”Create” og ”a life” – skab et liv.

 

Et efterhånden langt livs møder og samtaler, både privat og professionelt, med mennesker i krise og på kanten af livet har overbevist mig om, at alle har en lille gnist i deres inderste, der kan hjælpe dem på vej til et nyt liv. Det kan godt være, man ikke føler sig som andet end den lille hvide top af isbjerget, der rager op over vandet - en top som end ikke isbjørnene vil danse på - og at en indre stemme forsigtigt siger: ”Jamen jeg er jo meget mere end det! Men ingen ser mig og de ser heller ikke det, der ligger under vandet”. Det kan føre til

frustration, depression, vrede, magtesløshed. Men under overfladen ligger livsviljen og – lysten, energien, og alle ressourcerne og de kan hentes op.

Bestilling

Ja, jeg vil gerne bestille bogen ”Når porten smækker i”.

Bogens pris er kr. 99.

 

Send en mail med dit navn, adresse, postnummer og evt. EAN nr.

til info@crealife.dk

 

Indbetal venligst beløbet på konto nr. 4314 2410050954

Når beløbet er registreret, vil bogen blive fremsendt til dig.

Crealife - Rådgivning til et bedre liv

KONTAKT MIG

+45 29 84 18 00

© Copyright. All Rights Reserved.